سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مراقبت های بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت

مراقبت های بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت: هر عمل جراحی که در دندانپزشکی انجام می‌شود برای موفقیت‌آمیز بودن، نیازمند مراقبت بعد از عمل است. با رعایت مراقبت‌های توصیه شده می‌توان تا حد زیادی از مشکلات و خطراتی که بیمار را تهدید می‌کند، جلوگیری کرد.
معرفی عمل جراحی سینوس لیفت

یکی از درمان‌های مرسوم و رایج برای ایمپلنت دندان، سینوس لیفت است. جراحی سینوس لیفت جراحی دلگرم‌کننده‌ای برای بیماران است که به دو صورت‌ باز و بسته انجام می‌شود و هدف آن فراهم‌کردن حجم کافی و مناسبی از تراکم استخوانی در فک بالای بیمار است.

همان‌طور که گفته شد، هنگامی که قصد کاشت ایمپلنت را دارید، لازم است لثه و استخوان‌های محکمی داشته باشید.

در غیر این صورت لایه استخوانی نازکی که دهان را از سینوس جدا می‌کند، قادر به تحمل پایه‌های ایمپلنت نخواهد بود؛ در نتیجه حتماً باید از قبل از ایمپلنت، جراحی سینوس لیفت و مراقبت‌های بعد از آن را انجام دهید. پزشک در جراحی سینوس لیفت، پس از معاینه و بررسی فک بیمار به کمک پیوند استخوان، سینوس را بالا می‌برد و به ارتفاع استخوان 2 تا 20 میلیمتر می‌افزاید.

مراقبت‌های بعد از سینوس لیفت

همان‌طور که می‌دانید کلیه خدمات پزشکی و دندان‌پزشکی نیازمند مراقبت پس از عمل دارند. این مراقبت‌ها باهدف نتیجه‌بخشی بهتر انجام می‌گیرد. در ادامه قصد داریم تا شما را با مراقبتهای بعد از سینوس لیفت آشنا کنیم:

· کنترل خونریزی و پانسمان

تا 72 ساعت بعد از جراحی ممکن است بیمار خونریزی داشته باشد، برای کنترل خونریزی لازم است تا از گاز استریل استفاده کرد و آن را بر ناحیه موردنظر فشار داد. لازم است تا گاز را هر 45 دقیقه یکبار تعویض نمود. با قطع شدن خونریزی بیمار باید دهان را با آب و کلرهگزیدین تمیز و خنک به‌آرامی شست‌وشو دهد.

· مراقبتهای بعد از سینوس لیفت: کنترل کبودی و ورم

از مراقبت‌های دیگر که پس از این عمل جراحی باید انجام داد، این است که به جهت جلوگیری از کبودی و ورم از کمپرس یخ به‌صورت مداوم به مدت دو روز استفاده شود.

· عدم فشار به بینی

پس از این عمل تا جای ممکن از بو کردن چیزهایی که منجر به عطسه می‌شوند، خودداری کنید. اگر مجبور بودید که عطسه کنید این کار را با دهان باز انجام دهید. همچنین با فشار فین نکنید و آلات موسیقی بادی ننوازید. انجام هرگونه فشار بر بینی شما ممکن است عروق را پاره کرده و دوباره خونریزی آغاز شود.

· مراقبتهای بعد از سینوس لیفت: رژیم غذایی مناسب

پس از سینوس لیفت بیمار باید از غذاهای نرم مثل سوپ، پوره و آب گوشت‌ استفاده کند، استفاده این غذاها به‌صورت بسیار داغ و سرد توصیه نمی‌شود. مصرف انواع پروتئین حیوانی نیز سبب ترمیم سریع‌تر بافت‌ها می‌شود. غذاهای سفت یا اسیدی مثل آجیل، چیپس و انواع مغزها یا پرتقال، گوجه سبز و… به‌هیچ‌وجه مناسب نیستند. سعی کنید به‌اندازه کافی مایعات مصرف کنید.
عدم انجام تحرک و ورزش

یکی از مراقبتهای بعد از سینوس لیفت این است که تا چند هفته اول سعی کنید استراحت کافی داشته باشید و از انجام فعالیت‌های سنگینی که به ناحیه جراحی شده فشار وارد می‌کند، بپرهیزید. سعی کنید بیشتر دراز بکشید و سر خود را کمی بالاتر قرار دهید. استراحت کردن بسیار در سرعت بهبود بیمار تأثیرگذار است.

· بهداشت دهان و دندان

بهداشت دهان و دندان. برای آنکه بیمار دوره نقاهت خود را با موفقیت بگذراند، بهتر است روز اول از شست‌وشو مکرر، تف کردن و مکیدن نی خودداری کند تا خونریزی مجدداً شروع نشود. استفاده از آب و نمک نیز در روز اول که هنوز زخم بیمار ترمیم نشده است، مجاز نیست. بهتر است به‌جای نمک از دهان‌شویه peridex برای شست‌وشو در روزهای آتی استفاده کرد. همچنین مناطقی جراحی شده را هرگز مسواک نکنید.

· ترک عادت مخرب

گروهی از افراد در سراسر دنیا عادت‌هایی مثل نوشیدن الکل و استفاده مداوم از دخانیاتی مثل سیگار دارند. باید بگوییم پس از جراحی سینوس لیفت، عدم ترک عادات مخرب موجب شکست این عمل جراحی خواهد شد. پرهیز از کشیدن سیگار و قلیان و استفاده از الکل به‌شدت توسط پزشکان توصیه می‌شود. همه این موارد سبب کاهش سرعت بهبودی فرد می‌شوند و حتی ممکن است سبب عفونت و یا خونریزی در محل شوند.

· رعایت زاویه خواب در شب

پزشکان توصیه می‌کنند تا پس از جراحی سینوس لیفت هنگام شب زاویه درستی را برای خوابیدن انتخاب کنید. لازم است تا سر بیمار با زاویه 90 درجه روی بالشت قرار بگیرد تا اگر دچار خونریزی شد، فوراً مطلع شود.

· استفاده مرتب از داروها

در طول دوره نقاهت و مراقبتهای بعد از سینوس لیفت، هرگز از داروهایی مثل آسپرین استفاده نکنید، همچنین از داروهای ضد درد نظیر ایبوبروفن و غیر آسپرینی سه الی چهار بار قبل از خواب و قبل از بی‌حسی استفاده کنید. مصرف دارو را بر اساس تجویز پزشک پیش ببرید و آنتی‌بیوتیک‌های خود را سروقت استفاده کنید. چنانچه به آنتی‌بیوتیک حساسیت پیدا کردید، فوراً پزشک را در جریان قرار دهید.